Sverige har haft många framgångsrika rallyförare genom tiderna. En av de första professionella förarna var Tom Trana som började sin karriär på 1950-talet. Hans framgångar började med Volvo och fortsatte även då han började köra bantävlingar med en svart Volvo som hade en vit trana på motorhuven. En annan gammal rallylegend är Anders Kulläng som gjorde sin debut i rally-VM år 1973. Kullängs hade sin bästa säsong år 1980. Det året vann han både Svenska rallyt och placerade sig på en femte plats i VM. Efter sin professionella karriär fortsatte Kulläng att engagera sig i sporten genom att starta sin egen rallyskola (Kulläng Driving School). Ytterligare en rallylegend som är värd att nämnas är Erik ”Carlsson på taket” Carlsson.

rally-vmAndra framgångsrika svenska rallyförare är bland annat Mikael Ericsson som vann två VM-rallyn år 1989 (han placerade sig på en fjärde plats i den totala tävlingen), Patrik Flodin som vann Rally-SM år 2006 och 2007 och Stig Blomqvist som bland annat kammade hem VM-guld tillsammans med sin kartläsare Björn Cederberg år 1984. Blomqvist har även vunnit Svenska Rallyt ett flertal gånger samt tagit SM-guld i både rally och rallycross.

Sverige har inte bara manliga rallytalanger, utan även kvinnliga professionella förare. En av dessa är Ramona Karlsson även har sitt eget rallyteam (Ramona Rallying). Ramona Karlsson är den första svenska kvinnliga förare som någonsin totalvunnit ett Rally-SM. Vinsten tog hon i den högsta klassen där även män tävlar. I VM i Nya Zeeland placerade sig Karlsson och hennes kartläsare Miriam Walfridsson på en andra plats. Tyvärr var de tvungna att avbryta tävlingen när deras bil fattade eld. År 2013 fick Karlsson sin revansch då hon som första kvinnliga förare någonsin körde en WRC-bil i högsta klass. Samma år utsågs hon även till Årets rallyförare på Bilsport Awards. En annan framgångsrik rallykvinna är kartläsaren Tina Thörner som bland annat vunnit tre världsmästerskap i rally för damer samt placerat sig bra i Dakarrallyt.