När sommaren närmar sig är det dags att ta fram hojen. Det finns inget som går upp mot känslan av frihet när du sätter dig på motorcykeln och drar iväg i sommarvädret. För att slippa råka ut för onödiga problem eller olyckor är det viktigt att du tar hand om motorcykeln.

Se därför till att göra en ordentlig genomgång och vårfixa din motorcykel innan sommaren börjar, så att den är redo. Du vill inte vara den som har hojen fast på verkstad under sommarens bästa dagar, bara för att du inte förberett den ordentligt.

Var noggrann när du vårfixar din motorcykel

När du vårfixar motorcykeln är det viktigt att du är noggrann och går igenom hela motorcykeln. Börja i ena änden och kontrollera alla aspekter och delar innan du ger dig ut på vägarna.

Du bör bland annat kontrollera däcken, lufttryck, olja, smörjning, belysning och bromsarna. Märker du att det läcker lite olja, däcken inte har tillräckligt med luft eller att en lampa inte lyser är det viktigt att du åtgärdar det.

Gå in och beställ via nätet de delar och produkter som behövs. Med rätt förberedelser kan du njuta av din motorcykel problemfritt under hela sommaren.