EU-länder har klubbat att fossildrivna bilar ska bli urfasade eftersom bensin och diesel tenderar att påverka miljön negativt. Istället har det under senare år skett ökade satsningar på elbilar och laddstolpar som ska effektivisera den gröna omställningen. Många svenskar vill ta mer ansvar och med en elbil kan du bli en del av framtidens hållbara samhälle.

Förutom att du blir en riktig miljöhjälte är elbil på många sätt både smidigt och ekonomiskt fördelaktigt. Även om klimatbonusar blir modifierade finns mycket som talar för att du i framtiden kommer kunna få statligt stöd för investeringar i elbil och även laddbox. Många har insett hur bekvämt det är att ladda elbilen hemma och sparar både tid och pengar.

Fördelar med elbilen

När du investerar i en laddbox är det lönsamt eftersom elen är billigare än drivmedel som bensin och diesel. Du kan dessutom väldigt enkelt använda laddboxen via vägguttag och därmed ladda bilen under kvällen eller natten. På så sätt är det underbart att börja dagen utan stress med en nyladdad elbil som gör dig redo för äventyr.

Undvik att leta efter lediga laddstolpar, att vänta i kö eller under tiden blir fulladdad. Det har aldrig varit enklare att göra en kostnadseffektiv och långsiktigt hållbar investering, läs mer här om elbilar och bli en miljöhjälte.