car rally trailer tow_259599464

Tävlar man in rally eller liknande motorsporter får man frakta runt bilen själv till de olika tävlingarna till dess att man kan kalla sig själv för ett framgångsrikt proffs. Och det finns en del saker att tänka på när man ska resa med rallybilen.

Se till att du har ett bra och nybesiktigat släp. Du vill inte få problem på vägarna eller stannas av polis med ett obesiktigat släp. Släpet ska vara kopplat till bilen på ett säkert sätt och ha fungerande blinkers och bromslampor. Du måste också veta vikten på bilen och maxbelastningen på släpet. Innan det är dags att ge sig ut kan man också se över däcken och kontrollera lufttrycket. Detta kan man göra på nästan alla bensinmackar runt om i landet. Det är din uppgift att hålla dig uppdaterad på vilka lagar och regler som gäller kring släpfordon.

Är man i Malmö och tävlar vill man kanske veta var man hittar en bilverkstad i Malmö om det uppstår problem. Om något går sönder på bilen, släpet eller fraktbilen är det bra att veta var man ska åka för att det fixat innan det är dags för nästa stopp eller tävling. Ha nummer till lokala verkstäder och reservhandlar till hands för att snabbt kunna lösa eventuella fel och brister i bilen. Ta också reda på var man kan äta och hur ni ska bo innan ni kommer till staden. Det kan vara svårt att planera flera veckor i förtid eftersom schemat kan förändras och det kan hända att man åker ut ur tävlingen för tidigt och så vidare.