I takt med att elbilarna blir fler och fler behöver tillgängligheten på laddstolpar öka. Det genomsnittliga dagliga pendelavståndet är ungefär 3 mil och samtliga elbilar på marknaden har kapacitet att köra längre än så. Många företag väljer dock att installera laddstolpar för sina anställda och kunder.

För att ladda din elbil på företaget, ska företaget beräkna kostnaden för elen och förbrukningen per mil, fritt drivmedel är nämligen en skattepliktig förmån. Med det sagt, så är det ändå en stor fördel att ladda elbilen på företaget. Du behöver exempelvis aldrig sätta dig i en utkyld eller överhettad kupé och kan vara säker på att elen räcker även till att hämta ungarna på hockeyträningen eller att ta den där joggingturen ut i skogen efter jobbet.

Du som är företagare kanske vill göra din arbetsplats extra attraktiv, eller helt enkelt bidra till övergången till elbilar. Hur du ska gå till väga för att bygga ut din parkering med laddstolpar, kanske inte i första läget verkar så enkelt, men det finns god hjälp att få online. Energimyndigheten listar en rad olika saker att tänka på. Du ska också tidigt i processen ta in offerter för installation och drift.

Hitta din hjälp online om du önskar göra något som underlättar för dina anställda att ladda sin elektriska bil.