Under tiden som du väntar på att snön ska smälta bort och att sanden på vägarna ska sopas bort kan det vara läge att se över din mc-utrustning. Problemet för mc-åkare på våren är att bilister bli så överraskade av oss motorcyklister.

Det är viktigt att synas

Är din jacka fräsch och okej? Annars kanske det är dags att köpa en ny. Köp då gärna en illgrön som syns lång väg. Det har visat sig vara ett mycket bra skydd. Om du behåller din gamla jacka kan du gärna köpa en varselväst.

Varseltejp

Det finns självhäftande tejp och stora ark i den gröna varselfärgen. Ur ett sådant ark kan du klippa ut olika figurer och smycka din motorcykel med. Det finns även varselfärg på sprayburk vilket kommer att göra så att du syns på långt håll. Motorcykelns högsta punkt är ju faktiskt din hjälm som även den kan dekoreras med självhäftande plast i varselfärg.

En norsk modell

I Norge är det tillåtet att använda helljus även på dagen för att öka synligheten. Tyvärr är det inte tillåtet i Sverige men det finns en opinion för det. Det är nämligen en väldigt billig livförsäkring. Läs mer om belysning på mc här.