Har man ett fordon, de må vara rallybil eller en personbil så gäller det att den får den omsorg som den behöver. När man ger sig ut så vill man vara säker på att bilen fungerar. Att se till så att bilen servas regelbundet säkerställer för det mesta att den är körbar när man ger sig ut, sedan kan allt hända under färd.

Problem som sker under resa kan vara svåra att förutse, det finns som tur är märkesverkstäder i de flesta större städerna som man kan få hjälp hos för att snabbt kunna åtgärda de problem som uppstått. För att minimera de risker som finns att något händer efter vägarna så är regelbunden service ett måste.

Innan man åker väg så kan man kontrollera så att allt ser ut som det ska på fordonet. Kontrollera att det är olja i motor, kolla så att kylarvätska finns och att lampor och annat är ok på fordonet. När man har checkat av allt så kan man också fylla på en extra dunk med bränsle om man skulle få slut under färd.

Är det vintertid så kan det vara skönt att ha lite extra varma kläder om man skulle bli stående och får vänta på en bärgare. Man kyls snabbt ner vintertid så extra tröjor och överdragsbyxor kan vara gott att finna om kylan blir allt för påträngande.