Formel 1 har en lång historia bakom sig och under åren har vissa lopp klivit fram som mer prestigefyllda än andra. Medan det blir näst intill omöjligt att vara helt objektiv när det kommer till dessa lopp kan man åtminstone försöka titta på vad som oftare lyfts fram i Formel 1-världen.

1. Monacos Grand Prix

Även om det kanske inte är enväldigt kan nog majoriteten vara överens om att Monaco Grand Prix är det mest glamorösa och prestigefyllda, och helt klart det mest kända, i världen. Loppet är idag det enda som helt och hållet körs på allmän väg, och även det enda lopp som inkluderar en tunnel. Detta är ett årligt lopp med bara ett fåtal undantag sedan invigningen 1929. Många Formel 1-fantaster har som dröm att se just detta lopp live på plats.

2. Italiens Grand Prix

Italiens Grand Prix, även känd bara som Monza efter banan Autodromo Nazionale Monza, håller en viktigt plats för många i Formel 1-kalendern. Monza har används varje år för Formel 1 ända sedan 1921, igen med några få undantag, och är det Grand Prix-lopp som körts flest gånger på en och samma bana. Banan är dock känd för att vara en ganska farlig sådan med en rad dödsolyckor bakom sig. Säkerhetsarbeten har så klart förbättrat förhållandena, men avåkningszonerna är fortfarande begränsade.

3. Abu Dhabis Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix kanske är mer omdebatterat i dagsläget då det är betydligt nyare än de flesta i Formel 1-världen. Banan annonserades 2007 och såg sitt första lopp 2009 som det sista loppet för säsongen. Anledning till varför detta kan räknas med i prestigeloppet är på grund av pengarna som lades ned i projektet och de fantastiska faciliteterna som konstruerades.